СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Новини
Приятелството и сътрудничеството са живи и днес
21.10.2010

На 19 октомври 2010г. в зала „Москва” на СОК „Камчия” се проведе среща-разговор между преподаватели от  Детски лагер „Радуга” и шестте училища в община Аврен. 

В  детски лагер „Радуга” ежемесечно пристигат смени от 600  руски деца, които по време на престоя си в нашата страна се обучават от 30 руски и 4 български педагози.

Срещата бе инициирана от ръководствата на община Аврен и СОК „Камчия”.

Любезните домакини разведоха гостите в наскоро открития детски лагер и ги запознаха с условията за обучение и отдих на децата създадени от правителството на Москва.

            Тема на срещата бяха  актуалните проблеми на образователните системи на двете страни. Колегите от двете страни споделиха опит и проблеми по настъпилите промени в образователните системи след 1989г. - избора на учебници и учебни помагала,  материалната база, столовото хранене, извънкласните форми, задържане на учениците в училище, тестовото оценяване, диференцираните бюджети и др.

            След официалната среща учителите дълго продължиха да общуват помежду си.

            От страна на община Аврен и училищата бе отправена покана към руските учители за среща, на която домакин ще бъде най-голямото училище – СОУ”Св. Св. Кирил и Методий” Синдел.

 

Потърсете в сайта
Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
Областни информационни центрове